Ці п’ять продуктів вважаються шкідливими. Але не відмовляйтеся від них

23 листопада 2021, 10:15
Наталія Самойленко: «Доповніть м’ясо овочами та зеленню» (Фото:KarepaStock/Depositphotos)

Наталія Самойленко: «Доповніть м’ясо овочами та зеленню» (Фото:KarepaStock/Depositphotos)

Ділити продукти харчування на «хороші» та «погані» — не найкраща ідея. Чому так важливо говорити не про заборону, а про помірність у споживанні?

У наші дні тема здоров’я все частіше включає взаємозв'язок між фізичним станом і психологічною рівновагою. Віддаючи більшу частину сил і знань на боротьбу з епідемією ожиріння, фахівці зіткнулися зі зворотним боком медалі: люди прагнуть нормалізувати свою вагу, але на виході, разом із тілом, що стало стрункішим, нерідко отримують «бонус» у вигляді страху їжі. А ворожнеча зі «шкідливою їжею» часом затьмарює інші життєві пріоритети. Тому так важливо звертати увагу на здорові звички — коли їжа виступає не сенсом існування, а одним (але не єдиним) із інструментів для набуття тіла, наповненого силою й енергією для життя та творчості.

Відео дня

Сьогодні поговоримо про продукти, які вважаються шкідливими, але насправді їх можна включати до свого раціону, правильно вживаючи чи доповнюючи іншими.

1. Яйця

Точніше, жовтки яєць, які заведено завзято звинувачувати в тому, що вони підвищують рівень ліпопротеїнів низької щільності («поганого» холестерину). Так, яйця багаті на природний холестерин, але, згідно з останніми дослідженнями, він не чинить значного впливу на рівень холестерину в крові.

Не вся картопля однакова

Більшість здорових людей може з'їдати до семи яєць на тиждень, не збільшуючи ризику серцевих захворювань. Дослідження підтвердили, що яйця також містять багато корисних поживних речовин: лютеїн і зеаксантин, які корисні для очей; холін, корисний для мозку та нервів; різні вітаміни (A, B і D).

Звісно, дуже важливо, що ви їсте з яйцями. Насичені жири, що містяться в олії, сирі, беконі, ковбасі, шинці, підвищують рівень холестерину в крові набагато відчутніші, ніж холестерин, який отримують із яєць. Високоочищені вуглеводи в тостах із білого хліба та випічці також можуть збільшити ризик серцевих захворювань, інсульту та інших серцево-судинних захворювань.

2. Цукор

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X