Іспанський шедевр. Як приготувати знаменитий десерт чурос

14 квітня 2021, 23:03

Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні

Сьогодні натрапив на фото іспанських краєвидів і відразу згадав про типовий сніданок жителя цієї країни — чурос. Це знаменита солодка страва із заварного тіста. Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні. Поїхали!

Відео дня

Для приготування чурос нам знадобляться:

  • вода — 250 мл;
  • молоко — 250 мл;
  • яйця — 7−8 шт;
  • вершкове масло — 200 г;
  • борошно — 275 г;
  • сіль — 10 г;
  • цукор — 35 г.

1. У сотейнику змішуємо воду, молоко, вершкове масло, сіль, цукор. Доводимо суміш до кипіння.

2. Потроху вводимо борошно, помішуючи дерев’яною лопаткою. Не раджу використовувати силіконову — я з нею намучився. Продовжуємо варити ще 1−1,5 хвилини.

3. Знімаємо суміш з плити та добре вимішуємо.

4. Коли вона охолоне приблизно до 55 градусів, по одному додавайте яйця. Тісто не повинне бути рідким, навпаки — щільним.

5. Через насадку-зірочку видавлюйте тісто, роблячи чурос тієї форми, яка вам подобається. Рекомендую трохи їх підморозити, щоб вони потім рівномірно та добре просмажились.

6. Поміщаємо чурос у фритюрницю та смажимо за температури 180 градусів до рум’яної скоринки.

7. По готовності посипаємо наш іспанський десерт цукровою пудрою та корицею. Можна поекспериментувати та додати трішки молотого анісу. Для максимального гастрономічного задоволення раджу вмочити чурос у гарячий шоколад. Саме так подають їх в Іспанії.

Тепер у мене єдине питання: як перестати думати про цей іспанський шедевр?

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X