Чорний перець, паприка, кориця. Як обрати якісні спеції

5 жовтня, 23:03
Спеції (ілюстративне фото) (Фото:Karolina Grabowska/Pexels)

Спеції (ілюстративне фото) (Фото:Karolina Grabowska/Pexels)

Все, що вам знадобиться для перевірки якості цих продуктів — склянка з водою

Зараз я швиденько навчу вас обирати тільки якісні спеції для ваших величних страв. Страшенно не люблю погані спеції та невиразні смаки. Аж волосся дибки.

1. Перець

По-перше, завжди купуйте «горошинками» і змелюйте самі. Спробуйте хоча б раз і вже не будете купляти мелений перець.

Відео дня

По-друге, зважайте на якість. Хочете перець, який має смак? Покладіть трохи у склянку з водою. Якщо «перчинки» піднялися на поверхню, перець пересушений. Якщо ні, то все добре і в перці збереглося ядро «горошинок» і всі аромати в них.

2. Кориця

Колір має бути яскравим, запах — виразним.
Якщо в піалу з якісною тертою корицею налити воду і почекати, вона перетвориться на желе. Якщо цього не відбулося, це не кориця, а підробка.

3. Паприка

Паприка має бути яскравого червоного кольору. І з нею також можна робити «водні експерименти»: додайте паприку у склянку з водою. Якісна паприка впаде на дно. Неякісна змішається з водою так, що у склянці буде дивна непрозора суміш.

Смачних і затишних вам страв, пані та панове.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X