Дві чашки на день. Важлива причина пити більше чаю

6 вересня, 20:43
Анастасія Голобородько: «Якість чаю так само важлива, як і якість інших продуктів» (Фото:freestocks.org/Pexels)

Анастасія Голобородько: «Якість чаю так само важлива, як і якість інших продуктів» (Фото:freestocks.org/Pexels)

Вживання цього напою пов’язане зі зменшенням ймовірності смерті від серцево-судинних захворювань

Робіть чай та сідайте уважно читати.⠀

Чай, кава та какао — в топі по гарячім напоям у світі, тому не дивно, що науковці вивчають цю тему час від часу. Як мінімум, цікаво як ці напої на нас впливають, якщо вживані багато та регулярно.

Відео дня

Annals of Internal Medicine опублікували свіжесеньке дослідження півмільйона людей. З особливостей — вивчали регіон, який п'є чорний чай частіше за зелений. Чоловіки та жінки від 40 до 69 років. Замовник — внутрішні дослідження американського Національного інституту раку (не виробника чаю).⠀

Додаєте молоко та цукор — чай не працює

Так от, дві та більше чашки чорного чаю на день (без урахування індивідуальних особливостей метаболізму кофеїну, але з урахуванням того що людина не палила) пов’язали із зменшенням ризику смерті від усіх загальновідомих причин. Деталі: 85% людей загалом пили тільки чай. 29% — 2−3 чашки на день, 26% — 4−5 чашок, 12% — 6−7. Майже 90% пили чорний чай, 7% — зелений.
Знову знайдено взаємозв'язок вживання чаю зі зменшенням ймовірності смерті від серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця та інсульту. Чіткого зв’язку з раком та смертю від респіраторних захворювань не було.

Увага: виявились ті, хто додавав в чай молоко та цукор. Аналіз показав зворотну залежність такого вживання з відсотком смертей від усіх причин. Додаєте молоко та цукор — чай не працює.

Я нагадаю, що в останні роки ще багато разів з усіх досліджень підкреслюють запальну властивість цукру. Нещодавно французька команда ще раз підтвердила провокацію онкологічних захворювань будь-якими напоями з цукром. І також от-от з Дубліну прибуло — шукати в JAMA Internal Medicine: всі напої, навіть холодні безалкогольні з цукром та цукрозамінниками (!), а також пакетовані соки дають підвищений ризик смерті від хвороб серця та травного тракту.⠀
Ну і на додаток — якість чаю так само важлива, як і якість овочів, м’яса, горіхів та інших продуктів.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини
Радіо НВ
X