Божественно смачно. П’ять рецептів пісних страв

31 березня 2021, 00:31

Пісна їжа не обов’язково має бути нудною.

Тримай овочі, жуй. Або сиди на воді та хлібі. Смачна їжа? Ні, у тебе ж піст. Змирися або страждай.

Якщо ви вирішили постувати і прирекли себе на нудну їжу, то пригальмуйте. Я зараз додам смаку в ваше життя. Тому що пісна їжа може бути крутою. Потрібно тільки переступити через кілька стереотипів. Взагалі, піст — це відмінний грунт для розвитку. У вас забрали звичну їжу і змусили існувати в інших умовах. Значить, час пробувати щось нове і креативити. Ну, якщо хочете різноманітності в своєму житті. А я вам трохи допоможу. Тому ловіть відмінну добірку пісних страв. Highly recommended і для тих, хто вирішив жити без заборон. Тому що божественно в прямому і переносному значенні.

Відео дня

Салат табуле з гарбузом

Додавати крупи в салати — це ж просто геніально. Виходить дуже структурно і якось особливо. Ось як табуле. Салат, який дарує віру в прекрасне. Можна міксувати його по-різному. У мене один з улюблених варіантів — кускус з гарбузом, оливками, пажитником і томатами.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Час підготовки — 10 хвилин

Час приготування — 5 хвилин

Порції 2

Складові:

Гарбуз (очищений) 150 г

Кускус 100 г

Цибуля кримська (невеликого розміру) 1 шт.

Томати черрі 100 г

Оливки (без кісточки) 50 г

Соняшникова олія (для смаження) 1 ст. л.

Оливкова олія — 3 ст. л.

Пажитник (свіжий) або петрушка 30 г

Сіль і перець за смаком

Покроковий рецепт:

1. Гарбуз поріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді з соняшниковою олією протягом 3−5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м’яким. Занадто м’яким він стати не повинен.

2. У каструлі запарьте кускус окропом з розрахунку 1 частина крупи - 1 частина окропу. Цибулю і зелень дрібно поріжте. Томати черрі поріжте на 2 або 4 частини.

3. У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки і томати. Додайте сіль і перець за смаком, заправте оливковою олією.

Салат з гречкою і солоними огірками

Я ж сказав, що піст це час експериментів. Так ось, візьміть сиру гречку, замочіть у буряковому соку, а потім змішайте з солоними огірками, петрушкою, насінням гарбуза й ароматною олією. Перед тим, як пробувати присядьте. А то у вас ноги підкосилися від подиву. Адже ці прості інгредієнти ще ніколи не були такими смачними.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Час підготовки 4 години

Час приготування — 10 хвилин

Порції 2

Складові:

Гречка 250 г

Буряковий сік 200 мл

Солоний огірок 100 г

Насіння гарбуза 1 ст. л.

Соняшникова олія (нерафінована) 2 ст. л.

Петрушка (листя) 20 г

Сіль за смаком

Покроковий рецепт:

1. Видавіть сік з буряка за допомогою соковижималки. Якщо у вас її немає, ви можете просто натерти буряк на дрібній тертці і віджати сік через сито.

2. Гречку переберіть і промийте. Залийте буряковим соком і залиште при кімнатній температурі на 4−6 годин, щоб гречка розбухла. Мені подобається більше тверда гречка, тому я її не варю, але при бажанні ви можете її відварити в буряковому соку. Головне, щоб вона залишалася розсипчастою.

3. Готову гречку перекладіть у салатник, додайте солоні огірки, порізані великим кубиком, тонкі кружальця перцю чилі і гарбузове насіння.

4. Приготуйте соус для салату. Перебийте в блендері листя петрушки з сіллю і соняшниковою олією до однорідної консистенції. Подавайте салат з соусом. За необхідності додайте сіль.

Сочевичний суп з кінзою

Сочевичний суп. Мій улюблений. Тому що не існує нічого краще, ніж кремова сочевиця з кінзою, чилі і лимонним соком.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Час підготовки 15 хвилин

Час приготування 45 хвилин

Складові:

Сочевиця 100 г

Цибуля порей 40 г

Морква 50 г

Лимонний сік 1 ч. л.

Томатний сік 150 мл.

Часник за смаком

Кінза за смаком

Перець чилі за смаком

Паприка за смаком

Покроковий рецепт:

1. Дрібно наріжте цибулю і моркву. Поставте воду на бульйон і закиньте нарізані овочі. Через 10 хвилин влийте томатний сік і добре перемішайте.

2. Додайте сочевицю і сік лимона і варіть 25 хвилин, до готовності бобових. Наріжте часник і кінзу, додайте до супу. Потім — перець чилі і паприку. Все перемішайте і проваріть ще 3 хвилини.

3. Коли суп звариться збийте його блендером і посипте кінзою.

Спагеті з цукіні з грибами

Готові до повного розриву шаблонів? Спагеті з цукіні. Сирих. З дуже структурними обсмаженими вешенками, лимоном і м’ятою. У вас коли-небудь тряслися руки від захвату? Ось це той випадок.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Час підготовки 10 хвилин

Час приготування 5 хвилин

Порції 2

Складові:

Цукіні (або кабачки) 300 г

Гливи 150 г

Лимонний сік 2 ст. л.

Оливкова олія 1 ст. л.

М’ята 2 гілочки

Сіль і перець за смаком

1. Цукіні помийте і поріжте за допомогою спеціального ножа на тонку соломку.

2. Гриби крупно поріжте й обсмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин. Додайте цукіні, сіль, перець і обсмажуйте ще 1 хвилину.

3. Додайте сік лимона і листочки м’яти. Відразу розкладіть по тарілках, щоб цукіні не стали занадто м’якими.

Паста з квасолі а-ля хумус

Паста з квасолі. З часником, зірою, паприкою, чебрецем, лимоном і кунжутом. З м’яким хлібом, хрусткими овочами або просто так. Нереально.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Час підготовки 2 години


Час приготування 40 хвилин

Порції 3−4

Складові:

Біла квасоля (сира) 250 г

Сік одного лимона

Кунжут — 75 г (або 50 г пасти тахіні)

Часник 1 зубчик

Соняшникова (або оливкова) олія 40 мл

Паприка 1 щіпка

Зіра 1 щіпка

Цукор 1 ч. л.

Сіль 5 г

Сода 3 г

Чебрець 2 гілочки

Покроковий рецепт:

1. Квасолю замочуємо на 2 години в гарячій воді, додавши соду. Воду зливаємо і промиваємо холодною водою.

2. Квасолю відварюємо з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1:4). Проціджуємо, але відвар не виливаємо.

3. Кунжут обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо його до пастоподібного стану в ступці. Також ви можете використовувати готову пасту тахіні.

4. Дрібно нарізаємо часник, змішуємо остиглу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і чайну ложку цукру.

5. Додаємо сік одного лимона. За допомогою блендера доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо рослинну олію і 5 столових ложок води, в якій варилася квасоля, знову перебиваємо в блендері. Подаємо з лавашем і стеблами селери.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X