Перевірений рецепт. Як приготувати меренгу для прикрашання паски

30 квітня 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Така глазур не кришиться і не липне вже через пару годин

В ідеальній пасці важливі не лише м’яке тісто та рум’яна скоринка, але й декор. Найчастіше її покривають меренгою. А щоб вона не тріскалася та з нею було легко працювати, ділюсь перевіреним рецептом.

Відео дня

Беремо:

білки — 100 г

цукор — 200 г

вода — 50 г

желатин — 10 г, замочити в 40 г води

1. В сотейнику з'єднуємо цукор та воду. Варимо суміш 3−5 хвилин до м’якої кульки. Так пробують уварений сироп — поміщають крапельку на щось холодне або у холодну воду. Якщо є термометр, то варимо до 116℃.

2. Збиваємо білки до легкої піни. Далі вводимо киплячий сироп тонким струменем та збиваємо на малій швидкості.

3. Розігріваємо замочений у воді желатин. Ще теплий вводимо його повільно у гарячу суміш. Продовжуємо збивати практично до охолодження.

Покриваємо меренгою наші паски. Вона виходить м’якою, еластичною та майже не розтікається. Що важливо, не кришиться і не липне вже через пару годин. Bellissimo!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X