Гастрономічне свято. Три страви з грибами

26 вересня 2021, 22:40

Ризото з рису арборіо з овочевим бульйоном виходить неймовірно ніжним, а білі гриби і сухе вино зроблять страву ще більш вишуканою

Гриби, гриби are everywhere… Чудова осіння погода перших тижнів вересня подарувала нам фантастичний грибний сезон. Стільки білих грибів у лісі я не бачив дуже давно. І це справжнє гастрономічне свято!

Відео дня

Гриби — це такий продукт, який можна пристосувати практично до будь-якої страви. Навіть у борщ можна додати сушених грибів і буде дуже смачно. Саме за цю піддатливість я їх і поважаю.

Гриби мають ще один плюс — і це їхній виразний аромат. Ця добірка присвячена рецептам з грибами, щоб ви на практиці побачили, які вони круті.

Грибна юшка із селерою

Юшка — національна українська страва. Це щось на кшталт бульйону, тільки називається трохи по-іншому, хоча принцип приблизно такий самий. За змістом це просто відвар із овочів, м’яса або риби з різними добавками. Найулюбленіша у мене — грибна юшка. Зробити її дуже просто, але як завжди у мене є невеликий секрет, який зробить цю страву неповторною і божественно смачною.

Час приготування 2 години

Порції 4

Інгредієнти

  • Білі гриби — 200 г
  • Цибуля (среднього разміру) 1 шт.
  • Картопля (среднього разміру) 3 шт.
  • Селера (корінь) — 100 г
  • Соняшникова олія 1 ст. л.
  • Кріп 3−4 гілочки
  • Сіль та перець за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів. Селеру посоліть, загорніть у фольгу і відправте в духовку на півтори години.

Гриби промийте, наріжте на шматочки середнього розміру. Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Обсмажте гриби і цибулю на пательні з олією, поки цибуля не стане прозорою.

У каструлю налийте 1 літр води і доведіть до кипіння. Додайте картоплю, порізану невеликим кубиком, цибулево-грибну піджарку і запечену селеру. Варіть юшку до готовності картоплі. Наприкінці приготування додайте дрібно порізаний кріп.

Ризото з білими грибами

Обожнюю італійську кухню! Ризото, приготоване на правильному сорті рису з овочевим бульйоном, виходить неймовірно ніжної структури, а білі гриби і сухе вино зроблять страву ще більш пікантною і вишуканою. І не забувайте про пармезан, який зробить ваше ризото просто неймовірним, і листочки базиліка, який надасть страві свіжості та яскравих барв.

Час приготування 30 хвилин

Порції 2

Інгредієнти

  • Рис (арборіо) — 1 склянка
  • Білі гриби — 150 г
  • Біле сухе вино — 100 мл
  • Корінь селери — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Духмяний перець — 2 горошини
  • Томати (коктейльні) — 5 шт.
  • Вершкове масло — 25 г
  • Пармезан — 25 г
  • Базилік — 2 гілочки
  • Сіль — за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов’язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби наріжте більшими шматками.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом, доки цибуля не стане прозорою. Додайте білі гриби і випаріть рідину, що виділилася.

Додайте рис арборіо — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис протягом 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів. Додайте біле сухе вино і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.

Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарювати його. Продовжуйте процедуру протягом 15−20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він має залишатися ще твердим всередині і м’яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури. В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.

Равіолі з індичкою та білими грибами

Якщо домашні равіолі здаються вам чимось незбагненним, то цей рецепт саме для вас. Без несподіванок і дуже простий. За великим рахунком це ті ж пельмені - трохи інша форма, ніжніша начинка — і ось перед вами італійські равіолі. У цьому рецепті не обійшлося без секретного інгредієнта — сушена груша ідеально поєднується з м’ясом птиці та надає равіолі з індичкою неповторного смаку.

Час приготування 40 хвилин

Порції 2

Інгредієнти

Для равіолі:

  • Борошно — 100 г
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Сіль — 1 дрібка
  • Філе індички — 200 г
  • Білі гриби — 100 г
  • Сушена груша — 0,5 шт.
  • Вершкове масло (для смаження) — 10 г
  • Сіль, перець — за смаком

Для соуса:

  • Кулінарні вершки — 100 мл
  • Сир Пармезан — 30 г
  • Чорний мелений перець — 1 дрібка
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

М’ясо індички солимо, перчимо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Дістаємо і охолоджуємо.

Гриби обсмажуємо на вершковому маслі протягом 5−7 хвилин. Сушену грушу дрібно ріжемо. У блендері перебиваємо м’ясо індички, обсмажені гриби і сушену грушу.

Приготуйте тісто. Змішайте борошно з яйцем, додайте дрібку солі та воду. Добре замісіть — воно повинно бути досить щільним і не прилипати до рук. Тонко розкачайте тісто і поріжте ножем на невеликі квадратики однакового розміру.

Викладіть начинку на один квадратик тісту і зверху накрийте таким же квадратиком. Защипніть краї равіолі з усіх боків за допомогою виделки.

Відваріть в підсоленій киплячій воді протягом 2 хвилин після спливання. Дістаньте, викладіть на тарілку і полийте невеликою кількістю оливкової олії, щоб равіолі не злиплися.

Приготуйте соус. У невеликій ємності розігрійте вершки, додайте пармезан і мелений перець. Варіть 30 секунд після закипання. Равіолі подавайте з вершковим соусом.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X