З кроликом і білими грибами. Як приготувати лазанью

19 вересня 2021, 20:20

Для приготування тіста використовуйте яйця з максимально жовтим жовтком

Основні інгредієнти — кролик (можна замінити на курку), білі гриби, моцарелла (або буррата), пармезан.

На 4 порції знадобиться:

  • 250 г моцарели
  • 250 г тіста для пасти
  • 250 г смажених білих грибів
  • 600 г рагу з кролика
  • 50 г пармезану
  • 500 г соусу бешамель

Відео дня

Для тіста:

  • 300 г борошна семола
  • 75 г жовтків
  • 75 г білків

Для соусу:

  • 40 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 350 мл молока
  • 150 мл вершків
  • мускатний горіх і сіль — за смаком
instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Готуємо тісто. Перемішайте яйця виделкою. Борошно насипте в миску, туди ж влийте яйця. Розчепіреними пальцями просто досить швидко перемішайте суміш, не замішуючи. Коли утворюються маленькі однорідні грудочки, зберіть тісто в грудку, помісіть трохи і залиште на 30 хвилин в холодильнику. Обов’язково в пакеті або в плівці, тісто швидко завітрюється. Через півгодини приступаємо до розкачування — тут не обійтися без машинки, зазвичай використовують ручну. Якщо хочете експериментувати з текстурою, беріть тільки жовтки, і використовуйте яйця з максимально жовтим жовтком — щоб паста була приємного кольору.

Готуємо рагу. Обсмажуємо великі шматки кролика. Додаємо обсмажену цибулю, свіжий чебрець, розмарин, сіль і перець, трохи бульйону і білого вина і томимо на слабкому вогні 1,5−2 години. Даємо охолонути і розбираємо, відокремлюючи кістки і м’якоть, тобто рвемо на невеликі шматочки. Рідину, що залишилася, можна добре уварити і додати до шматочків кролика.

Білі гриби обсмажити на олії до рум’яного кольору, додаємо дрібно нарізаний часник, вершкове масло і нарізану петрушку, після чого обсмажуємо ще з хвилину, приправляємо сіллю.

Готуємо соус бешамель — тут він буде трохи рідкішим, ніж класичний.

Тісто на пасту розкачуємо товщиною 1 мм і вирізаємо за формою, в якій плануємо запікати лазанью, відступаючи на 1 см з кожного боку. Я використовую форму 25×25 см (ви можете використовувати будь-яку іншу), значить, мені необхідно вирізати пласт 23×23 см, тому що тісто розварюється, тобто збільшується. Варимо в підсоленій киплячій воді буквально 30 секунд. Дістаємо тісто з допомогою шумівки і відразу ж опускаємо його в крижану воду, щоб зупинити процес приготування і уникнути злипання шарів. Приступаємо до збирання.

Змащуємо форму вершковим маслом. Викладаємо на дно лист тіста, на нього кладемо шар з кролика і половину попередньо нарізаної моцарели. Знову шар тіста, бешамель, білі гриби. Повторюємо кролика і моцарелу. Потім знову тісто, соус і зверху пармезан. Схема на фото:

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Запікати лазанью потрібно при температурі 200 градусів 15−17 хвилин, до красивої рум’яної скоринки. І можна ще перевірити температуру всередині — вістря ножа потримати 5 секунд, а потім торкнутися пальцями.

При подачі можна полити оливковою олією, посипати петрушкою, чебрецем чи навіть свіжим майораном.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X