Ананас на грилі і запечений виноград. Шість рецептів для закоханих

13 лютого 2019, 23:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Солодкий виноград, ароматна оливкова олія і приємна гострота свіжомолотого перцю – чудове поєднання

У моїй молодості ніхто не відзначав цю дату, але сьогодні день Святого Валентина ми святкуємо майже як національне свято. І це прекрасно – адже це ще один привід для посмішок, романтичних зізнань і, звичайно, подарунків. І якщо я не візьмуся давати вам поради щодо вибору нового аромату або модного аксесуара для вашої другої половини, то хорошими рецептами для романтичного сніданку або вечері поділитися можу.

Відео дня

Смажені гриби з яйцем пашот і лососем

Смажені гриби з яйцем пашот – ще один на диво смачний рецепт у вашій скарбничці сніданків. Причому я рекомендую використовувати кілька видів грибів – гливи і печериці. Вони мають різний смак і різну структуру, тому разом створюють дивовижне поєднання. Упевнений, якщо ви почнете день з такої страви, він пройде просто чудово.

Час підготовки  – 15 хвилин

Час приготування  – 5 хвилин

Порції1

Складові

Печериці – 100 г

Гливи – 100 г

Гарбузове насіння – 20 г

Слабосолений лосось – 30 г

Вершкове масло – 20 г

Петрушка – 2 гілочки

Сіль і перець – за смаком

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Гриби помийте, крупно поріжте і обсмажте на вершковому маслі з додаванням солі і перцю, поки вони не стануть м'якими.

2. Приготуйте яйце пашот. У невеликій каструлі доведіть воду практично до кипіння, додайте оцет, за допомогою ложки зробіть воронку і розбийте туди яйце. Відваріть протягом 3 хвилин, дістаньте шумівкою і дайте воді добре стекти. Відкладіть на тарілку.

3. Викладіть на тарілку гриби, зверху покладіть тонкі шматочки слабосоленого лосося і яйце пашот. Посипте гарбузовим насінням і подрібненою петрушкою. Яєчний жовток грає роль соусу, тому, приступаючи до їжі, розріжте яйце і змішайте рідкий жовток з грибами і рибою.

Салат з запеченого буряка

Головна родзинка в цьому салаті – запечений буряк. Повірте, за смаком він дуже відрізняється від вареного. Так, пекти буряк в духовці – процес досить довгий, не сперечаюся, але результат того вартий. Обов'язково спробуйте це оригінальне поєднання – салат з запеченого буряка з фетою і грушами.

Час підготовки  – 1 20 хвилин

Час приготування  – 10 хвилин

Порції – 2

Складові

Буряк – 400 г (2-3 невеликі буряки)

Груша – 300 г

Фета – 150 г

М'ята – 2 гілочки

Лимонний сік – 1 ч. л.

Оливкова олія – 1 ст. л

Сіль і перець – за смаком

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Буряк помийте, загорніть у фольгу, зробіть кілька дірочок виделкою і поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години. Потім дістаньте з духовки і дайте охолонути.

2. Запечений буряк очистіть і наріжте невеликим кубиком. Грушу очистіть від серцевини і теж наріжте кубиком. Точн так само поріжте фету. Листочки м'яти обірвіть зі стебел і порвіть руками.

3. Складіть всі інгредієнти в салатницю, додайте сіль і перець за смаком, перемішайте, заправте лимонним соком і оливковою олією.

Куряча грудка з лимонно-імбирним глазуруванням

Коли в магазині або на ринку є вибір, я обов'язково купую курячу грудку на кістці зі шкірою. Що не кажи, а вона виходить смачнішою, ніж звичайне куряче філе, прямо магія якась. В основі цього рецепта – дуже популярне поєднання курки і лимона, але крім цього я вирішив додати трохи імбиру для пікантності, а як гарнір використовувати глазуровані апельсини. Куряча грудка виходить дуже смачною і святковою.

Час підготовки  – 1 5 хвилин

Час приготування – 20-25 хвилин

Порції – 2

Складові

Куряча грудка (на кості) – 1 шт.

Корінь імбиру (очищений) – 20 г

Цукор – 3 ст. л.

Сік одного лимона

Апельсин – 1-2 шт.

Оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)

Сіль за смаком

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Маринуємо курячу грудку. У невеликій мисці змішуємо корінь імбиру, натертий на дрібній тертці, сік половини лимона, 2 ст.л. цукру, сіль. Викладаємо в миску курячу грудку, рівномірно розподіляємо по ній маринад і залишаємо на 15 хвилин.

2. Готуємо подушку з апельсинів. Апельсин ріжемо кружечками, викладаємо в сотейник, додаємо сік половини лимона і 1 ст. л. цукру. Доводимо до кипіння на маленькому вогні і продовжуємо кип'ятити, поки глазур не загусне.

3. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Курячі грудки обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до отримання золотистої скоринки. Перекладаємо грудку в ємність для запікання або на деко, поливаємо олією, на якому вона смажилася, і декількома ложками маринаду. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо на подушці з глазурованих апельсинів.

Виноград з чорним перцем, приготований в духовці

Я пропоную вам трохи розширити кулінарні горизонти і приготувати виноград з чорним перцем. Начебто нічого складного, звичайнісінькі інгредієнти, але смак у страви вийде не зовсім звичайним – він буде просто чудовим. Солодкий виноград, ароматна оливковаолія і приємна гострота свіжомолотого перцю – все, що потрібно, щоб відчути насолоду. Подавайте цей виноград як гарячу закуску, гарнір до м'яса або птиці, поєднуйте його з м'яким або твердим сиром – і отримуйте справжнє задоволення.

Час підготовки  – 5 хвилин

Час приготування  – 15 хвилин

Порції – 2

Складові

Виноград (білі сорти з великими ягодами) – 400 г

Оливкова олія – 2 ст. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Виноград добре помийте, дайте воді стекти і викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте оливковою олією.

2. Посипте свіжомеленим чорним перцем. Це важливо, перець з пакетиків тут не підійде. Запікайте в розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин. Виноград повинен трохи зморщитися, а гілочки на гроні – трохи підгоріти. Дістаньте з духовки і подавайте як закуску або гарнір.

Ананас на грилі з перцем чілі

Цей варіант гарніру для тих, хто любить страви погарячіше. Ананас на грилі з перцем чилі – це ідеальна закуска в азіатському стилі, яка прекрасно поєднується з м'ясними стравами. Однак ви можете поекспериментувати і подати такий ананас з декількома кульками морозива – тоді у вас вийде ідеальний десерт з приємними пекучими нотками.

Час підготовки – 5 хвилин

Час приготування    5 хвилин

Порції – 4

Складові

Ананас – 1 шт.

Перець чілі (в пластівцях) – 3-4 щіпки

Оливкова олія – 1 ст. л.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Видаляємо зелену верхівку ананаса, обрізаємо ножем шкірку і нарізаємо кільцями. Посипаємо з усіх боків сухим перцем чилі.

2. Обсмажуємо кільця ананаса на сковороді гриль з невеликою кількістю оливкової олії, поки з кожного боку не з'являться характерні темні смужки. Подаємо ананас з перцем чілі як гарнір до страв з м'яса або птиці, обсмажених на грилі.

Коктейль Белліні з грушевим соком

Рідко яка романтична вечеря обходиться без пляшки вина або шампанського. Але мені здається, це дуже просто – всього лише відкрити пляшку і розлити її по келихах. Куди цікавіше приготувати коктейль – можна навіть влаштувати невеличкий конкурс на звання кращого бармена. Якщо вам сподобалася ця ідея, пропоную приготувати дивовижний романтичний коктейль Белліні, але замість персикового соку, як того вимагає класичний рецепт, ми зробимо його з грушевим соком.

Порції – 1 (200 мл)

Складові

Джин – 30 мл

Грушевий сік – 20 мл

Шампанське або просекко – до верху келиха

Листочок м'яти – 2 шт.

Лід – 3-4 кубика

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

1. Візьміть джин і грушевий сік (краще використовувати свіжовичавлений), додайте кубики льоду і змішайте в шейкері або великій склянці.

2. Перелийте в келих, доповніть шампанським або просекко і листочками м'яти. Залишається тільки насолоджуватися чудовим смаком.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу   Мнения Нового Времени

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X