Безпрограшний тандем. Рецепт шоколадного пирога з вишнею від Лізи Глінської

19 лютого 2021, 04:55

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати швидкий бісквіт з вишнею та шоколадом.

Ідеальність поєднання вишні та шоколаду вже давно не ставиться під сумнів, тому ніжний пиріг із цими двома смаками просто зобов'язаний бути шалено смачним. Тим більше, він швидко і просто готується, тому рецепт можна зберегти на екстрені випадки.

Відео дня

Рецепт шоколадного бісквіта з вишнею

Інгредієнти

Вишнева начинка:

  • 300 г вишні (без кісточки, заморожена, у власному соку або свіжа)
  • 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
  • 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. з гіркою)
  • 1 боб тонка (за бажанням)

Шоколадний бісквіт:

  • 100 г жовтка (5 шт.)
  • 50 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою, до жовтка)
  • 150 г білка (5 шт.)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою, до білка)
  • 110 г борошна (4 ст. л. з гіркою)
  • 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)
  • 70 г чорного шоколаду

Приготування

Приготуйте вишневу начинку: натріть боб тонка, додайте до вишні. Змішайте цукор з кукурудзяним крохмалем, додайте до вишні, перемішайте.

Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Дайте покипіти 30 секунд, а потім охолодіть.

Приготуйте шоколадний бісквіт:

Збийте жовтки з цукром, а потім білки з цукром до стійких піків. З'єднайте збиті жовток і білок.

Змішайте борошно і какао-порошок, через сито невеликими порціями додайте до основної маси. Додайте шоколад, перемішайте.

Викладіть половину тіста в форму діаметром 26 см. Викладіть начинку, закрийте зверху тістом, що залишилося.

Відправте випікатися в розігріту до 170С духовку на 35-40 хвилин, з обдувом.

Дайте готовому пирогу охолонути, зніміть форму та задекоруйте какао-порошком.

Смачного!

Шоколадний пиріг з вишнями - відеорецепт

Більше рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Показати ще новини
Радіо NV
X