Безпрограшний тандем. Рецепт шоколадного пирога з вишнею від Лізи Глінської
Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати швидкий бісквіт з вишнею та шоколадом.
Ідеальність поєднання вишні та шоколаду вже давно не ставиться під сумнів, тому ніжний пиріг із цими двома смаками просто зобов'язаний бути шалено смачним. Тим більше, він швидко і просто готується, тому рецепт можна зберегти на екстрені випадки.
Рецепт шоколадного бісквіта з вишнею
Інгредієнти
Вишнева начинка:
- 300 г вишні (без кісточки, заморожена, у власному соку або свіжа)
- 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
- 20 г кукурудзяного крохмалю (2 ч. л. з гіркою)
- 1 боб тонка (за бажанням)
Шоколадний бісквіт:
- 100 г жовтка (5 шт.)
- 50 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою, до жовтка)
- 150 г білка (5 шт.)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою, до білка)
- 110 г борошна (4 ст. л. з гіркою)
- 30 г какао-порошку (2 ст. л. з гіркою)
- 70 г чорного шоколаду
Приготування
Приготуйте вишневу начинку: натріть боб тонка, додайте до вишні. Змішайте цукор з кукурудзяним крохмалем, додайте до вишні, перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Дайте покипіти 30 секунд, а потім охолодіть.
Приготуйте шоколадний бісквіт:
Збийте жовтки з цукром, а потім білки з цукром до стійких піків. З'єднайте збиті жовток і білок.
Змішайте борошно і какао-порошок, через сито невеликими порціями додайте до основної маси. Додайте шоколад, перемішайте.
Викладіть половину тіста в форму діаметром 26 см. Викладіть начинку, закрийте зверху тістом, що залишилося.
Відправте випікатися в розігріту до 170С духовку на 35-40 хвилин, з обдувом.
Дайте готовому пирогу охолонути, зніміть форму та задекоруйте какао-порошком.
Смачного!
Шоколадний пиріг з вишнями - відеорецепт
Більше рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.