Французька класика. Як приготувати домашній майонез і куди його використовувати
Кулінарний експерт Ліза Глінська поділилася рецептом домашнього майонезу, яким найкраще заправляти святкові салати.
Для деяких людей майонез звичний соус на кожен день, для інших — заправка для святкових салатів і не більше. Як би там не було, майже всі рецепти новорічних салатів містять майонез. А щоб не сумніватися в складі і насолодитися справжнім натуральним смаком майонезу, краще приготуйте його вдома самостійно. Тим більше, це досить швидко і просто.
Рецепт майонезу
Інгредієнти:
- 40 г жовтка (2 шт.)
- 1 ч. л. гірчиці
- 300−320 мл рослинного масла (1,3 склянки об'ємом 250 мл)
- 1 ч. л. соку лимона
- сіль (за смаком)
- 100 г білого йогурту або нежирної сметани (0,4 склянки)
Приготування:
1. Збийте занурювальним блендером жовтки з гірчицею.
2. Додайте лимонний сік, тонкою цівкою додайте ½ частини рослинного масла, продовжуючи збивати.
3. Додайте невеликими порціями йогурт і половину рослинного масла, чергуючи їх.
4. Збийте соус до потрібної консистенції.
5. Доведіть до смаку сіллю і лимонним соком.
Домашній майонез - відео-рецепт
Коли приготуєте майонез, вибирайте ідеальний салат для новорічного столу.
Якщо ви любите класику, не уявляєте святковий стіл без Олів'є, але хочете трохи урізноманітнити звичний салат, ви можете приготувати салат Олів'є з язиком або червоною рибою.
Ще один традиційний салат Нового року — оселедець під шубою, смак якого домашній майонез зможе зробити набагато більш багатим. Третя класика — салат Мімоза.
Для любителів пікантних смаків пропонуємо салат з ананасами і куркою або гранатовий браслет з куркою .