77 виноробів, мішленівські шефи і Pianoboy. Гід фестивалем Kyiv Wine

1 червня 2018, 13:02

Цими вихідними, 2 і 3 червня в Києві відбудеться наймасштабніший в Україні винний фестиваль - Kyiv Wine, організований Good Wine.

 

На новій локації на Подолі збереться рекордна для України кількість виноробів - 77. Фокус першого дня - вино, другого - easy chilling в колі сім'ї та друзів. По що і чому йти на фестиваль - в гіді, який ми публікуємо в рамках інформаційного партнерства з Good Wine.

Відео дня

Винна частина фестивалю ділиться на дві зони - основний дегустаційний зал і зона Selective Wines. У першому представлені 157 брендів з 16 країн світу вартістю до 1000 грн на полиці Good Wine, в selective - рідкісніші, колекційні зразки, вартість яких вища.

Дегустаційний зал

Це - мекка любителів вина. У величезному залі, площею 4000 м2, представлені 77 виноробів з 16 країн світу. 2 червня тут особисто можна поспілкуватися з тими, хто створює вино.

Вперше всі дегустації в основному залі входять у вартість квитка. Дегустаційний зал працює 2 червня з 12:00 до 20:00.

Зона Selective

Для тих, хто в темі вже давно і готовий до більш серйозних вин - зона Selective Wines. Тут зібрані вина вартістю від 1000 гривень. Відмінна можливість зрозуміти, чи варто купувати "щось дороге" в магазині і просто спробувати великі вина. Квиток можна купити заздалегідь або зробити upgrade базового прямо на фестивалі. У цій зоні також діє безліміт.

Зона Selective Wines працює 2 червня з 12:00 до 20:00.

Food Market: запрошені шефи і pop-up ресторани

Команда Kyiv Wine зібрала шефів, які зазвичай готують тільки на кухнях своїх ресторанів, але для фестивалю зроблять виняток. Меню кожної точки буде засновано на одному продукті. Тут можна буде знайти бургери з американською яловичиною, лосось з Аляски, хот-доги з восьминогом, лобстер-бар, голландську телятину на грилі, піти з телячим мозком/гострими креветками, хумус з потрохами, восьминога по-португальськи на грилі, стейки авторського прожарювання, солодощі пушту і морозиво в кокосі, морозиво на основі кіноа, cold brew.

Крім місцевих, фестиваль приймає ще трьох шефів з Європи: Сантьяго Ласрі, Александера Нієтосвуорі та Крістіано Баноло. Сантьяго Ластра Родрігез - працював у знаменитому мішленівському ресторані Noma в Данії під керівництвом Рене Редзепі, очолював pop-up ресторан Noma Mexico. Працював у ресторанах Europa * Michelin (Іспанія), Mugaritz ** Michelin (Іспанія). На Kyiv Wine спільно з Володимиром Ярославським (Lucky Restaurant) він приготує особливу вечерю-відкриття фестивалю 1 червня. На самому фестивалі 3 червня всіх чекає pop-up ресторан від Сантьяго і Володимира Ташаєва (Улюблений Дядя, ЖЗЛ) з авторськими такос. Він буде працювати з 13:00 до 15:00. Обидва дні на Kyiv Wine буде, що послухати!

Обидва дні на Food Market особливе вегетаріанське меню буде готувати запрошений шеф з Лігурії (Італія) Крістіано Баноло, автор 4 книг з вегетаріанської кухні і засновник онлайн-журналу vegolosi.it.

Крістіано розробив дуже смачне вегетаріанське меню спеціально для фестивалю в Києві: паніні з котлетою з білої квасолі з салатом-латук, артишоками і веганським майонезом; фалафель, запечений з йогуртною сальсою, морквою і оливковою олією з травами, цільнозернова пьядіна з хумусом з квасолі Канеліні і тефтелі з тофу з сушеними томатами та оливками таджаске.

На Food Market фестивалю обидва дні працюють pop-up бари, де можна замовити те, що сподобалося під час дегустації. У барі шампанського Taittinger будуть три позиції, які не знайдеш побокально в київських барах.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Зона відповідальності скандинавського шефа Александера Нієтосвуорі, який не один рік життя працював на кухні мішленівських ресторанів, - закуски на основі риби і морепродуктів до шампанського. Тартар з лангустинів, кардіїди з квітками хрону і артишок по-ерусалимськи.

Винний бар 101 покаже свої улюблені позиції вина, але не тільки. Шеф-кухар 101 примудрився придумати кілька нових рецептів і спеціально для фестивалю закупив велику партію шотландського лосося і шрі-ланкійського тунця.

Поблизу сцени розташується просекко-бар Canti, а у Aperol Spritz bar буде власна зона розваг. Аперитивно-діжестивна тема представлена ​​французами - нормандський сидр і кальвадос від Christian Drouin. Guillaume Auray - амбасадор Christian Drouin спеціально приїде з Франції, щоб поїти гостей фестивалю найкращим сидром з Pont L'Eveque. Бар з 50-ма позиціями крафтового пива говорить сам за себе.

Майстер-класи

А ви колись замислювалися, як приготувати той самий стейк, як у вашому улюбленому ресторані? Або в чому секрет бургера, який хочеться замовляти знову і знову? Справа в грилі і не тільки? На Kyiv Wine два відомих шеф-кухаря України та запрошений шеф Александер Нієтосвуорі, проведуть майстер-класи з приготування м'яса і риби на грилі. Вони вибрали свої улюблені страви і обіцяють навчити вас готувати їх. Квиток на майстер-класи можна купити прямо на фестивалі. У вартість квитка входить: 2 м'ясних або рибних стейки\бургери, овочі, 4 келихи вина, фартух і все необхідне для приготування.

Розклад майстер-класів:

2 червня, субота

13.00 - 14:30

Майстер-клас з приготування стейків з шеф-кухарем ресторану BEEF meet & wine Олексієм Шеменковим.

15:30 -17: 00

Майстер-клас з приготування бургерів з шеф-кухарем ресторану Lucky Володимиром Ярославським.

3 червня, неділя

13.00 - 14:30

Майстер-клас з приготування дикого лосося Alaskaseafood з Alexander Nietosvuori.

15:30 -17: 00

Майстер-клас з приготування стейків з шеф-кухарем ресторану BEEF meet & wine Олексієм Шеменковим.

Музика

За словами організаторів, обидва дні на Kyiv Wine буде, що послухати. У неділю о 17:00 на Kyiv Wine виступає Pianoбой.

Розклад фестивалю

2 червня, субота

12:00 - 22:00

Дегустаційний зал працює тільки 2 червня: з 12:00 до 20:00

3 червня, неділя

12:00 - 19:00

Працює Food Market, сцена і весь простір під відкритим небом.

АДРЕСА: вул. Межигірська, 82.

Квитки на фестиваль на касах Good Wine або тут.

Редактор: Юлія МакГаффі
Показати ще новини
Радіо NV
X