Блоги

21 березня, 23:03

З ваніллю та корицею. Як приготувати шарлотку на кефірі

Володимир Ярославський

Суддя шоу МастерШеф на каналі СТБ

Використовуйте яблука сорту Голден або червоні сорти з ніжною м’якоттю

Моя бабуся мала багато худоби й, звісно, було своє молоко. Тому багато страв вона готувала на домашньому кисляку. Тож готуємо домашню шарлотку з яблуками.

Інгредієнти:

  • 200 г густого кефіру
  • 1 велике або 2 маленьких яйця
  • 140 г манки
  • 120 г борошна
  • 190 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 8 г розпушувач
  • 800 г яблук
  • 35 г олії
  • трошки кориці

Нумо готувати!

Густий кефір треба перемішати, і він стане як звичайний. Потім додаємо цукор, манку та яйця, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб манка настоялася. За пів години додамо борошно з розпушувачем та рослинну олію або вершкове масло.

А поки кефір з манкою відпочивають, почистьте яблука й дрібненько наріжте їх, краще кубиком. Беріть сорт яблук Голден або червоні сорти, м’якенькі за консистенцією. До нарізаних яблук можна для смаку додати корицю, або навіть цедру цитрусових.

Коли тісто готове, додайте в нього яблука. Їх буде багато, не хвилюйтесь.

Добре перемішайте і покладіть у форму діаметром 26 см з пергаментом (якщо немає форми беріть пательню). Пергамент не забудьте змастити олією.

Випікайте при температурі 180 градусів 40−45 хвилин. І все! Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Другие новости

Всі новини