С томатным соусом. Как приготовить фрикадельки из минтая

Рыбные фрикадельки (иллюстративное фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)
Зима — идеальное время для таких рецептов
На роботі та в житті я постійно наголошую, що смачна страва починається з якісного продукту. Тому, щоб мої фрикадельки могла їсти навіть вибаглива малеча, я обрав минтай дикого вилову з Аляски. Для мене зима — то ідеальний час для таких рецептів. Адже вечір довгий, тож можна виділити час на приготування смачненького.
Інгредієнти
Для фрикадельок:
— 400 г віджатого філе минтаю
— 75 г підсмаженої цибулі (150 г сирої)
— 50 г твердого сиру (за бажанням)
— 1 яйце
— сіль, перець
Для соусу:
— 100 г цибулі
— 2 зубчики часнику
— 30 г рослинної олії
— 200 г томатів у власному соку
— сіль, перець та сухі трави
— 40 г вершків
— зелень для подачі
Готуємо:
Філе беру з цілої риби або купую готове. Видаляю кісточки й вичавлюю надлишкову вологу через вафельний рушник.
На олії або вершковому маслі обсмажую довільно нарізану цибулю до зміни кольору.
Змішую рибу та цибулю і пропускаю двічі через дрібну решітку м’ясорубки. Додаю яйце, сіль, натираю сир і добре вимішую фарш, навіть «вибиваю» його. Змащую руки олією і формую фрикадельки.
Окремо ріжу цибулю для соусу та подрібнюю часник. Обсмажую цибулю, додаю часник, томати у власному соку, сіль, сухі трави, вершки та трохи води. Перемішую і доводжу до смаку.
Занурюю у соус фрикадельки, накриваю кришкою і тушкую хвилин шість. Перегортаю вироби, трохи поливаю соусом і знов тушкую хвилин шість. Готову страву досить рясно посипаю посіченою зеленню, і можна їсти.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут